Teatteri

Olen työskennellyt sekä freelancer-näyttelijänä, että lyhyillä kiinnityksillä eri ammattiteattereissa Suomessa ja Ruotsissa. Kiinnitettynä kuukausipalkallisena näyttelijänä olen ollut Rovaniemen Teatterissa / Lapin alueteatterissa vuosina 2013-2014, Tukholman kaupunginteatterissa vuosina 2014-2015, Uusi Teatterissa/Ny Teaternissa 2015 ja Lappeenrannan kaupunginteatterissa 2016. Olen vieraillut mm Turun ja Rauman kaupunginteatterissa. Helsingissä olen työskennellyt mm. Kansallisteatterissa sekä useassa produktiossa ihanassa, pienessä Valtimonteatterissa, jonka jäsen olen ollut vuodesta 2013.

Viimeisimpiä teatteritöitäni, jotka ovat muuttaneet  minua taiteilijana:

– Thalia-palkittu Syklit, joka tehtiin Valtimonteatterille Helsinkiin syksyllä 2018-2019. Se käsitteli kuukautisia ja niihin liittyvää häpeää yksilön ja yhteiskunnan kannalta. Esitys sai hyvän vastaanoton (mm Hesari kirjoitti meistä arvion ja olimme Teatteri, Tanssi & Sirkus -lehden kannessa) ja herätti keskustelua arasta aiheesta. Syklit ohjasi ja dramatisoi Asta Honkamaa ja työryhmä loi yhdessä osan materiaalista. Oli ihanaa käsitellä monia tunteita herättävää aihetta ja myös kirjoittaa pitkästä aikaa esityksen sisältöä.

– Hölmöläiset, joka tehtiin yhteistuotantona viittomakielisen Teatteri Tottin ja Kansallisteatterin kanssa. Esitys oli kaksikielinen ja fyysinen. Siinä käytettiin suomenkieltä ja viittomakieltä ja se oli tarkoitettu sekä kuulevalle, että kuurolle yleisölle. Olin ainoa kuuleva taiteilija työryhmässä. Hölmöläiset sai ensi-iltansa Kansallisteatterissa 16.9.2019 ja on myös kiertänyt useissa kaupungeissa Suomessa. Tätä esitystä varten sain opetella näyttelemistä viittomakielellä sekä Visual vernacular-tekniikkaa.