Improvisaatio

Viime vuosina olen työskennellyt paljon improvisaation parissa ja etenkin pitkät improvisoidut näytelmät ja feminismin tutkiminen improvisaation kautta ovat lähellä sydäntäni. Olen ollut mukana perustamassa useampaakin ammattinäyttelijöistä koostuvaa improvisaatioryhmää ja -teatteria. Aktiivisimpia ja mukavasti apurahoja saaneita ryhmiä ovat Impropalloilua -nettiteatteri, joka on erikoistunut lasten ja kokoperheen improvisoituihin esityksiin, sekä Vendetta -feministinen improvisaatioteatteri, jonka kanssa esiinnymme mm. KokoTeatterilla syksyllä 2020 esityksellä Korruptoituneiden mielten jumppa. Olen myös vetänyt erilaisia improvisaatioon pohjautuvia koulutuksia ja työpajoja.

Viimeisimmät improvisaatiotyöt:

2022          Tarinoita menneisyydestä – nykypäivän feminismin tienraivaajat, Vendettateatteri, Malmitalo (Helsingin kaupungin ja Kari Mattila-säätiön tukemat esitykset)

2021 Out of the Box, Vendetta – feministinen improvisaatioteatteri ja Decent women työryhmä, monitaiteiset esitykset naisen tilasta, Forum Box Galleria (Helsingin kaupungin ja Taiken tukemat esitykset)

2020-2021             Korruptoituneiden mielten jumppa, KokoTeatteri ja Vendetta -feministinen improvisaatioteatteri (Helsingin kaupungin tukemat esitykset)

2020-2021    Impropalloilua-ryhmän harjoitukset ja perustaminen,  sekä interaktiiviset koko perheen improvisaatioesitykset verkossa, (Taiken ja Helsinginkaupungin tukemat esitykset)

2020    Videokonferenssi, Vendetta – feministisen improvisaatioryhmän perustaminen, harjoitukset, sekä Helsingin kaupungintukemat interaktiiviset ja feminismiä tutkivat esitykset verkossa

2019     AKI-improvisaatioteatterin esitykset Kulttuurimyllyssä

2016-2019    Himokaspeura improvisaatioteatterin perustaminen, harjoitukset, sekä lukuisia esiintymisiä ja klubeja mm. Valtimonteatterissa, Teatteri Höyhentämössä, erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleilla, peruskouluissa sekä improvisaatioesitysten viemistä erityisryhmille kuten mm. päihdekuntoutujat, kehitysvammaiset ja vanhukset.

2018    HIT-Helsingin lastenteatteriesitys Tomppeli – maailman paras mielikuvitusystävä/ ohj. Ilja Mäkelä, joka yhdisti improvisaatiota ja musiikki-improvisaatiota lastenteatteriesitykseen.

2009-2013    Ankan poikaa etsimässä/ ohj. Maria Baric/ Nukketeatteri Sampon ja Maria Baric Companyn fyysinen lastenteatteriesitys, joka yhdisti improvisaatiota, varjoteatteria ja sirkusta.